Waarom kiezen voor tapijttegels?

tapijt

Het kiezen van een vloer of vloerbedekking is niet altijd even makkelijk. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende mogelijkheden en daarom kan het maken van een keuze lastig zijn. Een mogelijkheid die veel mensen over het hoofd zien zijn tapijttegels. De tapijttegels worden steeds populairder en dat is niet zonder reden. Tapijttegels brengen veel voordelen met zich mee die wij in deze blog zullen behandelen.

Voordelen van tapijttegels 

Tapijttegels brengen een hele waslijst aan voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat het aanleggen en snijden van tapijttegels relatief eenvoudig is. Tapijttegels zijn op vrijwel elke ondergrond te leggen zolang deze maar droog, hard en vlak is. Ook kunnen de meubels tijdens de plaatsing gewoon blijven staan. Tapijttegels zijn ook makkelijk te verwijderen, apart vervangbaar, herbruikbaar en onderhoudsvriendelijk. Meer dan regelmatig stofzuigen hoef je niet te doen om de vloer schoon te houden. Van contactgeluiden of geluiden tussen verdiepingen hoef je je ook geen zorgen meer te maken met tegeltapijt. Vloerverwarming? Ook dat is onder voorwaarden mogelijk bij tegeltapijt.

Wat kosten tapijttegels?

De prijzen van tapijttegels kunnen erg verschillen. Er zijn goedkopere en duurdere varianten. Het is aan te raden om te kiezen voor de goedkope variant als je opzoek bent naar een tijdelijke oplossing of wanneer je van plan bent om het tapijt later weer te vervangen. De prijzen van tapijttegels zitten tussen de 2 en 40 euro per m². Wanneer je van plan bent om de tegels te leggen voor de lange termijn is het verstandiger om te kiezen voor de tegels met wat extra kwaliteit. 

Meer weten over tapijttegels leggen? Bekijk ook tapijttegels Kwantum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *