Tips piano leren spelen

piano kopen

Misschien ben je op zoek naar een (nieuwe) hobby. Heb je wel eens overwogen om piano te leren spelen? Tegenwoordig kun je online piano leren spelen. Liever meer persoonlijk? Je kunt ook op zoek gaan naar een leraar. Wat heb je nodig om dit instrument te beheersen? Wij geven jou tips!

Nieuw of tweedehands?

Je kunt kiezen voor verschillende opties. Ga jij voor een piano voor 1950 of kies je een model na 1950? Gebruikte piano’s na 1950 zijn gunstiger geprijsd dan de oudere instrumenten. Dit heeft te maken met schaarste. Zo geeft bijvoorbeeld Emile van Leenen Piano’s standaard 12 jaar garantie en 5 jaar inruilwaardegarantie. Ook is het mogelijk om een digitale piano aan te schaffen. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast. Zo kun je altijd ongestoord spelen! Tweedehands piano kopen of een vleugel kopen? Dat doe je bij Emile van Leenen Piano’s!

Online lessen

Wat voor de één prettig werkt, kan voor de ander totaal niet werken. Dit geldt ook voor een online pianocursus. Bij een online cursus heb je geen docent die over je schouder meekijkt. Daarnaast is een online cursus vaak voordeliger dan andere opties. Je kunt de lessen volgen wanneer je zelf wilt en je hoeft het huis niet uit. Ook kun je de lessen blijven herhalen. Lessen op een muziekschool kun je niet pauzeren, daarom kan het voorkomen dat de docent te snel gaat.

Oefenen baart kunst

Misschien cliché, maar wel waar. Wanneer je iets wilt leren, is het belangrijk dat je ook genoeg moeite doet. Je kunt het beste elke dag een paar minuten oefenen. Het kost misschien veel tijd, maar je zult merken dat je na een tijdje steeds beter wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *