Tips om de juiste deken aan te schaffen

minihorseshop.nl

Begint het dekens seizoen weer en weet jij niet precies welke deken je paard nodig heeft? Dan ben je zeker niet de enige. Niet ieder jaar is het weer het zelfde wat betekent dat je ook niet ieder jaar dezelfde deken kunt en hoeft te gebruiken. Het kan maar zo zijn dat jij het ene jaar een hele dikke deken nodig hebt terwijl het andere jaar een hele dunne deken volstaat. Beide dekens zijn gelukkig gemakkelijk te verkrijgen, zowel in een fysieke winkels als online. Een online website die dekens van een goede kwaliteit verkoopt is Minihorseshop.nl.

minihorseshop.nl

Meten is weten

Om zeker te weten of de deken die je wilt aanschaffen de juiste maat is, is het slim om eerst je paard op te meten. Meet van de borst tot de plek waar zijn staart begint. Wanneer je die lengte hebt zul je zien dat je vrij gemakkelijk een deken kan vinden die jouw paard past. 

Wanneer je de afmetingen weet is het nog wel belangrijk om te overwegen wat voor gewicht je wilt. Met gewicht wordt bedoeld hoeveel gram stof erin zit. Hoe meer grams des te warmer de deken is. In Nederland is gemiddeld een 200 grams deken in de winter meer dan genoeg. Wanneer je paard geschoren is kan deze grams echter oplopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *