Polyester dekbedden – hygiënisch en betaalbaar tegelijk

Dekbedden zorgen voor een rustgevende en comfortabele nachtrust. Net als kussens zijn ze gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. Een goed voorbeeld hiervan is polyester. De synthetische vezel biedt verschillende voordelen als het gaat om dekbedden.

Waarom kiezen voor een polyester dekbed?

Polyester is een synthetisch geproduceerd materiaal. Polyester kan worden opgevat als een algemene term voor alle polymeren. Vooral in de textielindustrie had polyester lange tijd een nogal negatieve reputatie. Dit kwam vooral doordat er niet tot in detail rekening was gehouden met de verschillende eigenschappen van het materiaal en niet op de juiste manier was gebruikt. Dankzij moderne productieprocessen behoren zweten en geuren tot het verleden, ook bij polyester.

Inmiddels heeft de polyesterproductie zich verder ontwikkeld door middel van moderne procestechnologieën, waardoor de negatieve eigenschappen zijn geminimaliseerd en de positieve aanzienlijk versterkt. Hightech vezels zorgen onder andere voor luchtverversing en drogen snel. Een goed voorbeeld hiervan is microvezel. Het is zeer licht en heeft een bijzonder hoge fijnheid . Ook mensen met een allergie profiteren van de hightech polyester dekbed. Deze zijn bijzonder snel droog en eenvoudig te reinigen.

Een polyester dekbed wassen: zo wordt het hygiënisch schoon!

Je polyester dekbed heeft waarschijnlijk een waslabel waarop onder andere staat hoe je het moet wassen. Normaal gesproken kunnen deze vezels niet tegen te hoge temperaturen, dus je kunt de 60 graden wasbeurt afschrijven. Ook is het drogersymbool op het etiket vaak doorgestreept, waardoor je soms niet anders kunt dan het polyester dekbed op te hangen na het wassen. Synthetische vezels houden gewoon niet van warmte, dan gaan ze deuken en plakken en zien ze er gewoon niet meer mooi uit. Een polyester dekbed was je dus op 30 of 40 graden en droogt het snelst in open lucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *