Op zoek naar een ruim eenpersoonsmatras? Neem een 100 x 200!

Eenpersoonsbedden voor volwassenen hebben doorgaans een lengte van twee meter. De breedte varieert over het algemeen tussen de 70 en de 90 centimeter. Wanneer je dit te klein vindt en je hebt genoeg ruimte in je slaapkamer om een iets groter bed voor een persoon te plaatsen, dan zou het zeker aan te raden zijn een bed met een matras van 100 x 200 centimeter aan te schaffen. De centimeters dit het bed extra breed maken geven je dan net dat beetje ruimte om iets ‘breder’ en meer gespreid te liggen. Dit kan een groot verschil maken in je comfort en zelfs je bloedsomloop zou hierdoor kunnen verbeteren. 

Besteed ruimschoots aandacht aan de materiaalkeuze

Voor welke afmetingen je ook kiest ten aanzien van je bed, je moet niet vergeten dat het materiaal van je matras altijd een van de meest essentiële factoren is. Hieronder sommen we daarom de meest gebruikte matrassoorten voor je op:

  • Koudschuim. Dit is vermoedelijk het meest gebruikte materiaal voor in een matras. Koudschuim is over het algemeen comfortabel. Het is niet uitgesproken hard of zacht. Bovendien gaan er verkoelende en ventilerende kwaliteiten van uit.
  • Vering. Hierbij gaat het gaan om binnenvering en pocketvering. Laatstgenoemde levert het meeste comfort op. 
  • Traagchuim. Matrassen met dit schuim staan bekend om hun kwaliteiten om tegendruk te bieden. Dit is ideaal voor topsporters en mensen die herstellen van een operatie.
  • Waterbed. Dit is ideaal als je een matras zoekt dat zich helemaal naar jouw lichaam vormt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *