Niet zomaar een deurkruk

deurkruk

Ze lijken onbelangrijk, maar maken in jouw huis een groot verschil: deurkrukken. Je gebruikt ze tientallen keren per dag en zijn daarom erg belangrijk. Het feit dat ze erg functioneel zijn, haalt niet weg dat ze ook een deel uitmaken van jouw interieur. Gelukkig zijn er tegenwoordig niet alleen maar saaie, grijze deurkrukken, maar kan iedereen een passende deurkruk vinden voor zijn of haar huis. 

deurkruk

Soorten deurkrukken

Er zijn verschillende soorten deurkrukken. Zo heb je natuurlijk de deurkruk die bestaat uit een stang met een 90 graden hoek met een scharnierpunt: misschien wel de deurkruk die de meeste mensen voor zich zien. 

Daarnaast heb je natuurlijk ook de draaiknop die je vaak bij voordeuren of grotere deuren ziet. Deze draaiknoppen zijn vaak van hout, maar ook vaak van staal of kunststof. 

Allebei deze deurknoppen zijn te verkrijgen met een plaatje dat rond het scharnierpunt wordt geplaatst. Dit zie je in de meeste huizen. Toch kan er ook voor een minimalistische look gekozen worden voor een deurkruk met enkel de stang of de draaiknop. 

Kleuren en materialen

Zoals ik al zei bestaan deurkrukken vaak uit hout of grijs staal. Toch zijn er nog veel meer materialen waaruit een deurkruk kan bestaan. Zo heb je verschillende soorten onderhoudsvriendelijk kunststof die soms gebruikt wordt voor deurkrukken. Voor een chique look kan er ook gebruik gemaakt worden van goudkleurig staal voor de deurkruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *