Mijn zoektocht naar een nieuwe cv-ketel

remeha verwarming

Onlangs is mijn cv-ketel kapot gegaan. Ik had er nooit bij stilgestaan dat het kon gebeuren, maar heel gek is het ook niet. De cv-ketel zal zeker zo’n 15 jaar oud geweest zijn. Pas dan kom je erachter hoe belangrijk dit apparaat is. Het is erg vervelend om zonder warmte in huis te komen zitten. Dingen die ineens niet meer konden:

  • Een warme douche nemen in de ochtend
  • De was doen
  • De vaatwasser laten draaien
  • De verwarming aanzetten

Allemaal dingen waarvoor warm water benodigd is. Ik ben dan ook zo snel als ik kon op zoek gegaan naar een nieuwe cv-ketel. Dat bleek nog lastiger dan ik dacht. Ik ben mij gaan oriënteren op het internet. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keus. Waar moet ik nu precies op letten? Gelukkig kwam ik op een gegeven moment de ketelkiezer tegen. De ketelkiezer werkt erg eenvoudig. Je krijgt eerst de vraag waarvoor je de ketel gaat gebruiken. In mijn geval was dit voor de verwarming en voor warm water (dit zal voor de meeste mensen zo zijn). Vervolgens kreeg ik de vraag in wat voor type woning ik woon. Ik woon in een tussenwoning. Na deze stap kreeg ik de vraag hoe mijn woning geïsoleerd is. Hier had ik eigenlijk geen idee van. Gelukkig is er ook de optie om voor ‘dat weet ik niet’ te kiezen. De inhoud van mijn woning (de vervolgvraag) wist ik wel. Na nog een aantal vervolgvragen te beantwoorden, kreeg ik de beste cv-ketel gepresenteerd.

In mijn geval was dit de Remeha Avanta 24c HR Combiketel. Een Remeha cv ketel staat erg goed aangeschreven. Ook Intergas cv ketels zijn goed beoordeeld. Je leest hier zowel op het internet als bij de Consumentenbod goede verhalen over. Mijn ketel is snel geïnstalleerd en ik kon weer genieten van warmte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *