Een baan in de zorg of het onderwijs? Dan heb je waarschijnlijk een VOG nodig

vog aanvragen

De zorgsector en de onderwijsbranche zijn in Nederland werkvelden waar er bepaald geen overschot aan personeel is. Een overstap maken naar een van deze sectoren moet dan ook mogelijk zijn, zeker als je kijkt naar capaciteit. Wel moet je er rekening mee houden dat dit sectoren zijn waarin de betrouwbaarheid van de medewerkers extra belangrijk is. Goede kans dus dat je bij je sollicitatie zult moeten aantonen dat je betrouwbaar bent. Een VOG aanvragen is iets dat je dan mogelijk moet gaan doen. VOG is een afkorting voor Verklaring Omtrent het Gedrag. Wanneer je deze verklaring aanvraagt, dan neemt overheidsinstantie Justis die aanvraag in ontvangst. Zij bepalen vervolgens op basis van je (eventuele) strafblad of je je verklaring krijgt of niet. 

vog aanvragen

Vraag je VOG aan bij een organisatie met deze kenmerken

Een VOG aanvragen kun je tegenwoordig op verschillende manieren doen. Dit kan bijvoorbeeld nog steeds via je gemeente – zoals het voorheen altijd ging – maar handiger is om dit gewoon online te doen. Voor een zo goed en snel mogelijke afhandeling doe je dit bij een organisatie (website) met deze kenmerken:

  • Een plek waar je je aanvraag 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt indienen. Op deze plek is er dus geen sprake van wachttijden of iets dergelijks. Hiermee voorkom je dat je op een exact tijdstip op een bepaalde locatie (zoals een gemeentehuis) moet verschijnen. 
  • Een site waar je precies kunt aanvragen voor welk doeleinde (en/of welke werksector) je je aanvraag indient.
  • Een organisatie die discreet met je aangeleverde gegevens omgaat.
  • Een bedrijf dat ervoor zorgt dat je het resultaat van de aanvraag tussen de 7 en de 28 dagen thuis per post ontvangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *