Dit is de functie van de draagarm in je Volkswagen Up

De Volkswagen Up is een populaire auto. Hij is mooi qua design, compact en lekker snel. Toch is hij van binnen hetzelfde als veel andere Volkswagens. Dat wil zeggen dat de draagarm Volkswagen Up minstens zo onmisbaar is als bij elke andere Volkswagen, en eigenlijk elke andere auto. Benieuwd wat de draagarm precies is, en wat je erover moet weten als automobilist? Lees dan snel verder.

De functie van de draagarm

De draagarm is een essentieel onderdeel in elke auto. Het is het skelet, het geraamte. Het is de basis van elke auto. Het is het onderdeel waarmee druk wordt opgevangen en wat ervoor zorgt dat je soepel kan rijden en sturen. In het kort gezegd: de draagarm is onmisbaar.

draagarm volkswagen up

De ophanging 

De draagarm is in feite de ophanging van je auto. Het is een grote, zware metalen constructie waar de carrosserie op leunt. Sommige auto’s hebben meerdere draagarmen maar veel ook niet. De Volkswagen Up heeft een draagarm. Dit zware onderdeel zorgt ervoor dat de auto goed op z’n plek blijft wanneer je stuurt. Er komt namelijk ontzettend veel druk vrij wanneer je in een auto rijdt en als die druk rechtstreeks op de banden zou komen, dan zouden ze het niet lang volhouden. De draagarm vangt die druk op en zorgt dat jij soepel kunt sturen, zonder te voelen hoeveel druk er op dat geraamte van de auto zit.

De draagarm vervangen

Het idee is dat een draagarm lekker lang meegaat. Sommigen zeggen zelfs dat je de draagarm helemaal nooit hoeft te vervangen omdat hij het hele leven van de auto meegaat. In theorie is dat zo maar de praktijk laat nog wel eens iets anders zien. Er kan schade voorkomen aan de draagarm en dan is vervanging toch wel hoognodig. In dat geval kun je twee dingen doen. Je kunt mits je technische kennis van auto’s en specifiek Volkswagens hebt, de draagarm zelf vervangen. Beter is echter om de auto naar een garage te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *