De beste tips voor het uitzoeken van de juiste schoenen

We vergeten het wel eens: bij het kopen van schoenen komt vaak meer kijken dan alleen de look en jouw matchende outfit om de show te stelen op bijvoorbeeld school of werk. Bij de aanschaf van schoenen, heb je eigenlijk wel eens nagedacht over schoenen die écht goed zijn voor jouw voeten? Met dit in gedachten nemen we in dit artikel een aantal tips onder de loep die je niet kunt missen voordat je de schoenenwinkel instapt.

  •  Ga ‘s middags schoenen shoppen

Omdat onze voeten uitzetten als je in de weer bent, zijn je voeten tegen de middag groter. Daarom raden we je aan om schoenen te kopen in de middag, om je keuze te baseren op de juiste pasvorm.

  • Kijk naar de zool

De zool van de schoen is een van de allerbelangrijkste aspecten. Het geeft je immers de ondersteuning bij het constante gestamp op het trottoir. Omdat elke hobbel en barst druk zet op je benen en gewrichten, is het daarom van belang een schoen te kiezen met een zool die tegen een stootje kan.

  •  Vraag om hulp bij het bepalen van de maat

Mocht je niet helemaal zeker zijn dat je let op de juiste aspecten bij het kiezen van je schoenen, vraag dan om een verkoper om jouw voeten op te meten. Dit kan jouw zoektocht naar de juiste schoenen een betere kans van slagen geven.

  •  Laat ruimte aan de voorkant over

Het is aan te raden om ten minste een centimeter aan de voorkant van de schoen vrij te laten voor comfort. Het kan namelijk voorkomen dat schoenen tijdens het lopen strakker worden, wat pijn en blaarvorming veroorzaakt.

Heb jij geregeld voetklachten en ben jij nieuwsgierig naar wat een podotherapeut voor jou kan betekenen? Zoek dan eens op podotherapie Amsterdam en vraag gerust om advies van een gespecialiseerde podotherapeut bij jou in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *